AKDENİZ BELEDİYESİ'NİN MESLEK KURSLARI İŞ SAHİBİ YAPIYOR

AKDENİZ BELEDİYESİ'NİN MESLEK KURSLARI İŞ SAHİBİ YAPIYOR

Akdeniz Belediyesi’nin, “Yetkin Belgeli İşgücü Akdeniz’in Dinamik Gücü” sloganıyla başlattığı mesleki ve beceri kursları, gençlerin istihdamına katkı sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde verilen kurslarda gençler meslek edinirken, gençlerin stresten uzaklaşması için masa tenisi, satranç gibi aktiviteler de yer alıyor. Yüzde 20 istihdam garanti ile başlayan “Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık”, “Bilgisayar Destekli Muhasebe”, “AutoCAD 3DS MAX” ve “WEB Tasarımı” kurslarından mezun olan gençlerin bugüne dek yüzde 65'i istihdam edildi. İstihdam edilen gençler Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı makamında ziyaret ederek, kendilerine sağlanan fırsat için teşekkür etti.

"MERSİN'DE YAŞAYAN GENÇLER YÜZDE 20 İŞ GARANTİLİ KURSLARDA YÜZDE 65 ORANINDA İŞ BULDU"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, göreve geldikleri ilk andan itibaren gençlere ve eğitime çok önem verdiklerini belirterek,  gençlere ve gençlerin eğitimine yatırımlarının devam edeceğini vurguladı. Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte Mersin Üniversitesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR iş birliği içerisinde meslek edindirme kursları açtıklarını kaydeden Başkan Gültak, “Bugün de bunların meyvelerini topluyoruz. Yüzde 20 istihdam garantili olarak açtığımız bu kurslarda şu an yüzde 65 oranında iş bulan gençlerimiz var. Eğitim verebilirsiniz ama sonuçta istihdam da çok önemli. Kişi iş bulmadığı zaman hayatında mutlu olmuyor" dedi.

"ONLAR MUTLU OLUNCA BİZDE MUTLU OLUYORUZ"

Kursların devam ettiğini hatırlatan Başkan Gültak, “Kurslarda kimisi Autocad öğreniyor, kimisi ön muhasebe öğreniyor, kimisi de müşteri hizmetleri gibi farklı alanlarda kurslar aldı. Bu dersler sayesinde de gençlerimiz iş buldular ve bugün mutlular. Biz de onlar mutlu olunca mutlu oluyoruz ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÖRT PROGRAMI AYNI ANDA VEREN NADİR KURSLARDAN”

Kursiyerlerden Melek Naz Keskin, 4 yıllık Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkileri bölümünü bitirdiğini ve muhasebe eğitimi aldığını, ancak mezun olduktan sonra iş bulamadığını söyledi. Akdeniz Belediyesi’nin açtığı kurslara başvurduğunu dile getiren Keskin, "Daha önce de birçok yere gittim sertifika aldım ama hiç birinde 4 programı bir arada görmüyordum. Ayrıca tek programa bile epey para istiyorlardı. Burada 6 ay süren 4 programı birlikte verdikleri için heyecanlandım ve hemen kaydoldum. Daha sonra bu 4 programı CV'ye yazdığımız anda zaten bütün süreç değişiyor. İşverenin bakış açısı değişiyor ve işe girişiniz kolaylaşıyor" şeklinde konuştu.

"ALTI AY BOYUNCA BİRÇOK EĞİTİM ALDIM"

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İnşaat Teknolojisi eğitimi aldığını dile getiren Tuğçe Nur Şimşek ise; "Akdeniz Belediyesi'nin açtığı kursları gördüm ve kaydımı oluşturdum. 6 aylık bir eğitim aldım. Bu süreçte teknik resim, autocad, 3DS Max, bilgisayar işletme gibi çok güzel eğitimler aldık. Kurstan mezun olduktan sonra iş bulma imkânı yakaladım. Bundan dolayı bizlere bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.


 

Paylaş