SAĞKAN VE ÖZDEMİR’DEN DUAYEN AVUKATLARA ONUR PLAKETİ

SAĞKAN VE ÖZDEMİR’DEN DUAYEN AVUKATLARA ONUR PLAKETİ

Mersin Barosu avukatlar odasında düzenlenen plaket törenine Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman ve çok sayıda avukat katıldı.

ÖZDEMİR: “MESLEĞİMİZİ ZORLUKLARA RAĞMEN YILMADAN İFA ETME MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Plaket töreninde konuşma Yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, 2023-2024 adli yılının, mesleğimizin geleceği adına kaygı verici sorunlarımızın çözümü için umutla dolu bir yıl olmasını temenni ederek, “Bugün Türkiye Barolar Birliği tarafından, meslekte 40, 50 ve 60 yılını dolduran baromuz üyesi meslektaşlarımıza plaket takdim edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avukatlık mesleğine ömrünü adayan, bu mesleği yılmadan onuruyla yapan meslek büyüklerimizi kutluyorum.

Türkiye Barolar Birliği yönetimini, mesleğimizin sorunlarının çözümü için atmış olduğu adımlar için tebrik ediyorum. Baroların taleplerine, mesleki sorunlara ve toplumsal sorunlara duyarsız kalmayan, barolarla dayanışma içerisinde olan bir TBB yönetimiyle yol almaktan, Mersin Barosu adına gurur duyuyorum.

Yaklaşık iki yıldır TBB Başkanlığı görevini yürüten meslektaşımız Av. Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyeleri, mesleki sorunlarımızı ve tüm hukuksuzlukları en yüksek perdeden dile getirerek, hukuksal mücadeleyi sürdürmeye devam etmektedir. Meslek çatımız olan Türkiye Barolar Birliği, hiçbir meslektaşımızı, hiçbir yurttaşı yalnız bırakmamıştır.

“TBB VE BAROLAR DEPREMDE ÖRNEK DAYANIŞMA GÖSTERDİ”

Özellikle ülkemizde yaşanan deprem felaketinde, TBB ve Barolarımızın işbirliği içerisinde depremzedelere yönelik yardım seferberliği konusunda örnek bir dayanışma göstermiş olması, toplumun mesleğimize olan güvenini daha da artırmıştır.

Mesleğimizi zorluklara rağmen yılmadan ifa etme mücadelesi veriyoruz. Çünkü meslek sorunlarımızın artmasına bağlı olarak mesleğimizi ifa etmemiz, her geçen gün daha da zorlaşmaktadır.

Bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızın ekonomik ve mesleki sorunlarına yeni adli yılda çözümler getirilmesi için, savunma hakkının önündeki engellerin kaldırılması için Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarımızla birlikte gerekli girişimlerimizi taviz vermeden sürdürmeye devam ediyoruz. Bu görev avukatlık mesleğinin geleceği için, hukuk devleti için, kişi hak ve özgürlükleri için zorunludur. Yeni adli yıl açılışının başta mesleğimiz olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, hukuk, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bugün burada bizleri onurlandıran Türkiye Barolar Birliği Başkanımız, yönetimine, baro başkanlarımıza teşekkür ediyor, meslekte bir ömür yol alan meslektaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

SAĞKAN: “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ, İNSAN HAKLARINI İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ise konuşmasında, 40, 50 ve 60 yıl bu memlekete hukuk alanında hizmet veren, koridorlarda, emniyet müdürlüğünde işkencelerle mücadele eden, vatandaşın hak arayışı mücadelesinde onun yanı başında yer alan, derdini dert edinen meslek gurubu olduklarını söyleyerek,  “Bunu yaklaşık yarım asırdır sürdüren çok kıymetli meslektaşlarımız, bizlere miras bırakıyorlar. Onlardan aldığımız bilgi ve donanımla bizler de bu kurumlarda, barolarda ve Türkiye Barolar Birliği’nde kendi ülkemiz için hukukun üstünlüğünü, insan haklarını içselleştirmiş bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Bugün plaketlerini alarak yaklaşık yarım asırdır bu ülkeye hizmet veren çok değerli meslek üstatlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bundan sonra da bizlere yol göstermeye devam edeceksiniz” dedi.

“ADİL BİR ADLİ YIL OLSUN”

Yeni bir adli yılın başlangıcında adil bir adli yıl olmasını temenni eden Sağkan, “Avukatların artık bu mesleği sürdürülemez hale geldiği çok ağır koşullardan uzaklaştığı bir yıl diliyorum. Bulunduğumuz konumlar itibariyle sadece umut ederek kalamayız. Aldığımız bir sorumluluk var. TBB genel kurulunun bizlere, baro genel kurullarının da baro yönetimlerine yüklediği sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirirken de  avukatların örgütlü gücüne en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemi yaşadığımızın altını çizmek istiyorum. Şuna inanıyorum ki, bu yıl 180 bin kişilik savunma camiası, birlik ve beraberlik içerisinde  TBB ve barolarla birlikte bu mücadeleyi eğer yürütürse, muhakkak ki çözüme yakın sorunlarımızda bazı somut adımları gördüğümüz bir yılı yaşayacağız.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN HAKLARINI GÖZETEN BİR TARİFE OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Avukatlık asgari ücret tarifesini hakkında bilgilendirme yapan Sağkan, “İyi bir tarife çıkarmak için Adalet Bakanlığı ile Ağustos ayı boyunca toplantılar yaptık. Önümüzdeki hafta uzlaşıya varmamız halinde Eylül ayı ortası gibi yayınlamak yönünde bir planımız var. Bakanlıkla görüşmelerimiz olumlu bir yöne doğru evrilmeye geldi. Ancak avukatlık asgari ücret tarifesi bizim bir yıl boyunca uygulayacağımız tarife olduğu için meslektaşlarımızın haklarını gözeten bir tarife olması koşulu ile biz ancak Adalet Bakanlığı ile bu konuda anlaşarak yayınlanması konusunda mutabık kalabiliriz” ifadesini kullandı.  

Konuşmaların ardından gerçekleşen plaket töreninde, onur plaketlerini meslektaşlarına Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk ve Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman birlikte takdim etti.

Meslekte 60. Yıl plaketi alan avukat: Av. Şarman Toroğlu

Meslekte 50. Yıl plaketini alan avukatlar: Av. Ayhan Orhan, Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, Av. Mehmet Tekniker, Av. Yılmaz Kaya, Av. Necdet Kovan, Av. Hasan Tahsin Sanlı, Av. Ali Kemal Kandemir, Av. Mustafa Dölek, Av. Uğur Yıldırım, Av. Orhan Kurt, Av. Kazim Ertan, Av. Yılmaz Küçük, Av. Ömer Kılıç, Av. Ali Başcı, Av. Süleyman Uysal, Av. Günay Arslan, Av. Bektaş Sacıhan.

Meslekte 40 .yıl plaketi alan avukatlarımız: Av. Harika Levent, Av. Lale Dağlı, Av. Merih Erdoğu, Av. Faruk Yalçın, Av. Abdulkadir Gürüz, Av. Necdet Yıldırım, Av. Hayri Yıldırım, Av. Ali Nail Özkul, Av. Münir Yüksel, Av. Edip Özgenç, Av. Mehmet Sait İlkbahar, Av. Fikri Budur, Av. Cebrail Uçar, Av. Öğretim Mavi, Av. Ali Uğur Erol, Av. Hüseyin Serin, Av. Hasan Ay, Av. Mustafa Erdoğdu, Av. Süleyman Sevim, Av. Şemsettin Öztürk, Av. Yusuf Gönen.

 


 

Paylaş