SİLİFKE’DE YOĞURT YARIŞMASI DÜZENLENDİ

SİLİFKE’DE YOĞURT YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Göksu ırmağı kenarında Emekliler Kıraathanesinde düzenlenen en iyi yoğurt yapma yarışmasında, 20  yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi.

Yarışmacılar, Silifke Türkiyelerine de konu olan ve evde hazırlayarak getirdikleri yoğurtlarını çeşitli sunumlarla Jüriye sunarak tam not almaya çalıştılar.

Yoğurt yapma yarışmasında birinci olan Mahmut Koçak 3 bin, ikinci olan Döne Tamer 2 bin, üçüncü olan Fatma Dölek ve Dilek Yalçın ise biner lira para ödülü ile ödüllendirildi.

Olba Süt sponsorluğunda En İyi Yoğurt Yeme Yarışmasında ise büyük bir tepsi içerisine dökülmüş 10 kilo yoğurt içerisindeki çeyrek altını bulma yarışması yapıldı.

Yarışmaya, halk arasından seçilen 4 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar büyük tepsi içerisindeki yoğurdun içinden ağızlarıyla çeyrek altını bulmaya çalıştı. Yaklaşık 20 dakika ağızları ile yoğurt içindeki çeyrek altını arayan yarışmacıların kıyasıya mücadelesinde yüzleri ve kafaları tamamen yoğurtla kaplandı.

Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterileri biten topluluklara ve vatandaşlara Olba Süt sponsorluğunda uğruna türküler yapılan meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Adına Türküler söylenen yoğurt yapma etkinliğindeyiz diyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, yaptığı açıklamada, “Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor festivali sadece konserlerin olduğu bir festival değil. Kültürüyle, oyunları ile ünlü bir festivalimiz. Şarkılarında da yer aldığı gibi ‘Silifke’nin yoğurdu, ah seni kimler doğurdu, seni doğuran ana, bal ile mi yoğurdu’ olmazsa olmazımız olan yoğurt yarışması yapıyoruz. Silifkeli hemşehrilerimizin hepsi yoğurtları güzel yapar ama bu gün yarışmada en güzelini seçip, sürpriz hediyeler veriyoruz. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Jüri üyesi olan İlçe Tarım Orman Müdürü Yusuf Gün, yoğurt yapma yarışmasında 20 yarışmacının yaptığı yoğurtlardan en iyisini seçmeye çalıştık. Evlerinde özenerek yaptıkları yoğurtların yapılış tekniğine, sütün özelliklerine, hijyenine, sunumuna, koku ve tadına bakarak değerlendirme yaptık. Silifkeli kadınlar yoğurdu zaten çok güzel yaptığı için seçmekte zorlandık” dedi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE


 

Paylaş